Прославе Нове године у свијету упркос пријетњи тероризма

Танјуг
Прославе Нове године у свијету упркос пријетњи тероризма

Њујорк - Велики број људи широм свијета прославио је Нову годину на јавним мјестима и уз ватромете, упркос страху од тероризма и невремена у појединим дијеловима свијета.

На стотине хиљада људи окупило се на Тајмс скверу у Њујорку, гдје су појачане безбједносне мјере, укључујући додатно распоређивање снага безбједности, затварање улица, као и ангажовање полицијских паса и полицајаца у цивилу.


У Лас Вегасу, гдје је у октобру наоружани нападач током музичког фестивала убио 58 људи, спроведене су посебне мјере безбједности, ангажовани су службеници Националне гарде, као и снајперисти на крововима зграда.

Више од милион људи се окупило у Сиднеју, како би уживало у дванаестоминутном ватромету изнад Сиднејске опере, док су на сличан начин улазак у нову годину прославили становници Шангаја, Сингапура, Хонг Конга и других градова широм Азије.

Из руског Министарства за ванредне ситуације саопштено је да није забиљежен ниједан већи инцидент на цијелој територији Русије, преноси Си-Ен-Ен.

У Риму је папа Фрањо служио традиционалну новогодишњу службу у Цркви Светог Петра.

Из полиције у Лондону саопштено је да су британске власти појачале мјере безбједности у пријестоници Велике Британије, гдје су распоређене додатне безбједносне снаге, као дио мјера које су донесене након трагичних инцидената који су се десили у том граду током 2017. године.

У Берлину је, осим повећаних мјера безбједности, формирана и специјална "безбједносна зона" за жене које се осјећају угрожено, а додатне мјере су спроведене и у Келну, као и многим градовима широм Њемачке.

Француски министар унутрашњих послова Жерар Коломб изјавио је да су француске власти на Јелисејским пољима у Паризу ангажовале 1.850 полицајаца, како би удвостручиле мјере безбједности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана