Пронађено тијело другог руског пилота

Спутњик
Пронађено тијело другог руског пилота

Москва - Тијело другог пилота Су-34 пронађено је без знакова живота у Јапанском мору, у области у којој се спроводи спасилачка операција, саопштило је Министарство одбране Русије.

Претходно је саопштено да је у тој области пронађено тијело једног од пилота Су-34 који се срушио након судара с другим ловцем изнад Јапанског мора.

“Чамац који је био ангажован у спасилачкој операцији пронашао је и изнио на палубу спасилачки сплав с тијелом пилота Су-34 без знакова живота”, наведено је у саопштењу Министарства.

У операцији су ангажовани авиони Ту-142, Ан-12, Ан-30 и хеликоптери Ми-8. У области гдје су се пилоти катапултирали ангажовано је пет чамаца. Још шест бродова и чамаца Тихоокеанске флоте кренуло је у област у којој се трага за пилотима.

У петак, 18. јануара, на Далеком истоку Русије, у области Јапанског мора, срушила су се два ловца Су-34 након судара у ваздуху. Авион Ан-12 касније је у области катапултирања пронашао спасилачки сплав једног од пилота. Пилот Су-34 који је био на том сплаву је спасен и његово здравствено стање је задовољавајуćе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана