Пронађена једна црна кутија, више теорија о паду авиона

Тањуг
Пронађена једна црна кутија, више теорија о паду авиона

Москва - На мјесту пада руског авиона "Ан-148" са 65 путиника и шест чланова посаде у близини Москве пронађена је једна црна кутија.

Осим тога, званичници истичу да истражитељи испитују неколико теорија због чега је авион пао, као и да се операција потраге наставља.

Међу теоријама о узроцима пада авиона су неповољни временски услови, људска грешка и технички проблеми, изјавила је портпаролка руског Истражног комитета Светлана Петренко, пренио је Тасс.

Међутим, према појединим изворима, временски услови у тренутку пада авиона нису били лоши.

Такође, руски медији истичу да су на мјесту несреће спасиоци пронашли два тијела и да је на списку путника било и једно дијете.

Авион Ан-148 летио је ка граду Орск у области Урала, у близини руске границе са Казахстаном, у Оренбуршкој области, а срушио се у раним поподневним сатима по локалном времену.

Руски министар саобраћаја Максим Соколов је потврдио да у несрећи нема преживјелих.

Путин одгодио пут у Сочи

 Руски предсједник Владимир Путин одгодио је своју радну посјету Сочију након пада путничког авиона недалеко од Москве, саопштено је данас из Кремља.

"Због данашње трагедије, предсједник је донио одлуку да одгоди радну посјету предвиђену за сутра и да настави са радом у Москви", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Према његовим ријечима, Путин ће се сутра састати и са предсједником Палестинске управе Махмудом Абасом који је доћи у радну посјету Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана