Породица из бивше Југославије терорише комшије у Келну

nezavisne.com
Породица из бивше Југославије терорише комшије у Келну

Келн - Дуже од годину дана траје прави комшијски рат у њемачком Келну, а главни актери су имигранти из бивше Југославије пише портал "Билд.де" и наводи да је недавно пала прва жртва овог сукоба.

Наиме, становник зграде, у коју је 2016. године доселила породица из бивше Југославије, Волфганг Гилс (63) преминуо је од посљедица срчаног удара који је проузроковао стални стрес.

Његова удовица Марита Хиксваген (56) изјавила је да је Волфганг провео много ноћи без сна од када је породица доселила у зграду. Не наводи се одакле је тачно поменута породица из бивше Југославије.

Комшија Тим (36) такође је навео да су чланови те породице јако бучни и да остали становници не могу да спавају због њих.

"Од када су доселили ми више немамо мира. У вечерњим сатима посебно постане бучно. Одрасли галаме, лупају вратима, дјеца скачу, а прљаве пелене само баце кроз прозор. Листа је дуга", рекао је Тим.

Због свега тога 29 становника зграде потписало је петицију која је отишла на адресу градске управе. Међутим, градске власти кажу да су немоћне у овом случају, јер је закон на страни "проблематичне" породице.

Све ово резултирало је са више интервенција полиције, а протокол о кршењу кућног реда састављен је на чак 36 страница.

Мушкарац, који је члан поменуте породице, пристао је да да изјаву за "Билд" и каже да у овом случају не види ништа спорно.

"Можда су дјеца понекад бучна. Можете ли замислити како је одгајати четворо дјеце", рекао је он, преноси њемачки портал не наводећи му име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана