План пропао, Тереза Меј понижена

Срна
План пропао, Тереза Меј понижена

Лондон - Британски медији извјештавају данас да су сви приједлози премијера Терезе Меј о споразумном разлазу са ЕУ одбачени и да је она понижена на састанку са лидерима Уније на неформалном самиту у Салцбургу.


Лидери ЕУ су послије вечере објавили да ће се заложити за усвајање споразума сљедећег мјесеца, али су упозорили Мејову да неће бити договора уколико она до новембра не одустане од услова у вези са трговином и границом са Ирском.

“Ваш жБрегзитж је пропао”, пише данас “Дејли мирор” на насловној страни.

Листови су објавили на насловним странама Ројтерсову слику Мејове у црвеној јакни док стоји сама и издвојена од осталих лидера ЕУ.

“Меј понижена”, гласи наслов у “Гардијану”, док је “Тајмс” свој главни текст насловио са “Понижење за Мејову”.

“Фајненшел тајмс” пише да су “лидери ЕУ развејали све наде Мејове у Салцбургу” одбијањем њеног плана, а Би-Би-Си констатује да је Мејова доживјела “непријатно одбијање”.

“Сан” је отишао корак даље и наслов “Прљави пацови ЕУ - евро-бандити заскочили Мејову” илустровао сликом француског предсједника Емануела Макрона и предсједника Европског савјета Доналда Туска који су представљени као амерички гангстери са оружјем.

Макрон је отворено рекао да је неприхватљив приједлог Мејове за “Брегзит”, познат као “Чекерс план”.

Британија ће напустити ЕУ 29. марта сљедеће године. И Брисел и Лондон тврде да желе да разлаз буде споразуман, али је све мање времена да британски парламент ратификује евентуални договор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана