Папа: Човјечанству пријети самоубиство нуклеарним ратом

Танјуг
Папа: Човјечанству пријети самоубиство нуклеарним ратом

Ватикан - Папа Фрањо упозорио је данас да човјечанству пријети самоубиство ако дође до нуклеарног сукоба, мислећи на повећане тензије између Сјеверне Кореје и САД и повећану могућност нуклеарног сукоба.

Управо ће пријетња нуклеарне конфронтације САД и Сјеверне Кореје бити главна тема конференције Ватикана, на којој ће се окупити 11 добитника Нобелове награде за мир, највиши званичници Уједињених нација и НАТО-а, као и амбасадори из кључних земаља, наводи АП.

Папа Фрањо је данас, приликом посјети особљу које спрема конференцију заказану за 10. и 11. новембар, рекао да човјечанству пријети самоубиство уколико дође до нуклеарног рата.

Папа је такође инсистирао на томе да Вашингтон и Пјонгјанг прихвате покушаје смирења ситуације од других земаља, а у априлу ове године је рекао да би добар дио човјечанства био збрисан са земље уколико дође до конфликта око Корејског полуострва.

Он би требало да се обрати присутнима на отварању конференције. Међу говорницима, биће и Масако Вада, који је преживио атомску бомбу у Нагасакију и од тада постао велики заговорник нуклеарног разоружавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана