Otkazao motor “Boinga 737”

Srna
Otkazao motor “Boinga 737”

Moskva - Avion “boing 737-800” morao je hitno da sleti danas na sjeverozapadu Rusije, u gradu Siktivkar, a prema nepotvrđenim informacijama, razlog za ovo je otkazivanje motora, javlja “Sputnjik”.

“Dogodilo se vanredno slijetanje u Siktivkar. U toku je istraga, a prema preliminarnim podacima, kvar motora je razlog za hitno slijetanje”, rekao je portparol Ruskog istražnog odbora.

Avion, koji je za Moskvu putovao iz grada Mirni, koji se nalazi na istoku Rusije, nalazi se u aerodromu Siktivkar, a putnici su sigurni i nepovrijeđeni, rekao je zvaničnik.

Ovaj incident dogodio se nakon što je šef “Rosavijacije” Aleksandar Neradko rekao novinarima da je Savezna agencija za vazdušni saobraćaj Rusije zabranila letove aviona “boing 737 maks” u ruskom vazdušnom prostoru do daljeg.

Prethodnih dana veliki broj zemalja zabranio je letove aviona ovog modela u svom vazdušnom prostoru, a brojne vlade prizemljile su “boing 737 maks 8” nakon tragedije u Etiopiji, u kojoj je poginulo svih 157 putnika i članova posade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana