Оптужени за обарање авиона МХ-17 извршио самоубиство у Украјини

Глас Српске
Оптужени за обарање авиона МХ-17 извршио самоубиство у Украјини

Москва - Националне полиције Николајевске области у Украјини саопштила је да је у Николајеву 29-годишњи мушкарац, који је радио на мјесту в. д. директора једног од регионалних јавних предузеćа, извршио је самоубиство.

"Покренут је кривични поступак према Члану 1 Став 115 Кривичног закона ’убиство са предумишљајем‘, како захтјева поступак у таквим случајевима. У току је истрага", наводи се у саопштењу прес-службе полиције.

Полиција наводи да се током инцидента породица покојника налазила у стану. Мушкарац је умро на путу до болнице.

Према писању локалног листа "Новости Н", испоставило се да се ради о Владиславу Волошину, који је оптужен за напад на "боинг 777" авио-компаније "Малезија ерлајнс" на истоку Украјине.

Лист пише да је могуćе да је Волошин извршио самоубиство због финансијских проблема везаних за ремонтне радове на међународном аеродрому града Николајева, у коме је он радио као в. д. директора.

Путнички авион "боинг 777" компаније "Малезија ерлајнс", који је летио на линији МХ-17 из Амстердама за Куала Лумпур, срушио се 17. јула 2014. на истоку Доњецке области. У несреćи је погинуло 283 путника и 15 чланова посаде — грађана 10 држава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана