Њемачки специјалци и хеликоптер у акцији хапшења опасног држављанина БиХ

radiosarajevo.ba
Њемачки специјалци и хеликоптер у акцији хапшења опасног држављанина БиХ

Берлин - Јединица специјалне њемачке полиције (СЕК) из Берлина ухапсила је неименованог 35-годишњака из Босне и Херцеговине у Клаин Кројц, насељу у близини Бранденбурга.

Осумњиченог су сматрали опасним, а био је и наоружан.

Акција њемачких специјалаца изведена је у уторак око 15.30 сати, након што су  претходно добили дојаву да се тражени 35-годишњак, иначе настањен у њемачкој метрополи, крије у Клаин Кројцу.

Чак 12 тешко наоружаних специјалаца пронашло је тражену особу у бившем грађевинском центру, непосредно поред аутобуског стајалишта у селу, пише “maz-online”, а преноси “radiosarajevo.ba”.

Према полицији, осумњичени није пружао отпор током акције хапшења која је трајала пола сата. У акцији су ангажовани специјалци јер је било индиција да је држављанин БиХ наоружан.

Не само то, становници Клaина Крojца примијетили су да изнад њиховог села кружи и полицијски хеликоптер. Полиција није коментарисала ангажовање хеликоптера, али зна се да се укључује и контрола из ваздуха уколико постоји опасност да тражена особа може побјећи.

Тужилац Берлина подигао је оптужницу против 35-годишњег држављанина БИХ због наношења опасних тјелесних повреда, али нису саопштени детаљи.

(Радиосарајево.ба)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана