Москва ће спријечити покушаје ометања мировног процеса

Срна
Москва ће спријечити покушаје ометања мировног процеса

Москва - Руско Министарство спољних послова саопштило је да ће Русија спријечити покушаје ометања сиријског мировног процеса.

Саопштење је услиједило након што је Савјет безбједности усвојио резолуцију о Сирији која предвиђа увођење тридесетодневног прекида ватре ради допремања хуманитарне помоћи и медицинске евакуације у неким регионима.

"Након усвајања резолуције Савјета безбједности УН блокираћемо сваки покушај подстицања антируске и антисиријске хитерије и ометања сиријског мировног процеса који је добио нови импулс након Конгреса сиријског националног дијалога у Сочију", наводи се у саопштењу.

Исти извор наводи да ће Русија као гарант примирја наставити да сарађује са свим странама у сукобу у Сирији како би они који истински заговарају мир до њега и дошли, пренио је "Спутњик".

Министарство је поздравило резолуцију Савјета безбједности УН 2401 која осуђује гранатирање Дамаска.

"Веома је значајно да смо успјели да спријечимо резолуцију које промовишу чланице Савјета безбједности са Запада, која подразумијева нереалну шему успостављања прекида ватре у форми директиве. Овај документ истински охрабрује све стране у сукобу да прекину са војним активностима, примјене претходно договорене споразума и постигну укупну деескалацију и хуманитарне паузе у Сирији", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана