Misteriozni brod se nasukao na obalu: Posljednji put viđen prije 10 godina

Agencije
Misteriozni brod se nasukao na obalu: Posljednji put viđen prije 10 godina

Ogroman, zarađali brod bez posade otkrili su ribari u blizini obale regiona Jangon.

Nakon što se misteriozni brod nasukao na obalu Mjanmara, vlasti i pripadnici mornarice su se u četvrtak ušli u brod nosi oznaku “Sam Ratulangi PB 1600”, kako bi potražili tragove, piše “Bi-Bi-SI”.


Policija i pripadnici mornarice bili su zbunjeni zbog toga što je takav veliki brod, bez posade ili robe na brodu, završio u blizini obale regiona Jangona.

„Na brodu nije bilo ni mornara ni robe”, naveli su iz policije, dodajući da je plovio pod indonežanskom zastavom.

Brod, koji je napravljen 2001. godine, dugačak je više od 177 metara, prema podacima internet stranice Marine Traffic koji registruje kretanje brodova širom svijeta. A iznenađujući je podatak zvaničnika koji tvrde da se brod nalazi u ispravnom plovidbenom stanju.

Lokacija broda je posljednji put zabilježena kod obale Tajvana 2009. godine, a ovo je prva prijava napuštenog broda koji se pojavljuje u vodama Mjanmara, izviještava AFP.

Dok policija u Mjanmaru pokušava da otkrije porijeklo teretnog broda, pripadnici mornarice sumnjaju je da je brod vukao tegljač u pravcu fabrike u Bangladešu, te da ga je posada napustila zbog loših vremenskih uslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana