Misteriozne smrti u Njemačkoj: Pisma, samostrel i pet tijela

jutarnji.hr
Misteriozne smrti u Njemačkoj: Pisma, samostrel i pet tijela

Njemačka policija istražuje smrt petoro ljudi, čija su tijela u nekoliko dana pronađena na dva kraja Njemačke. Najprije su agencije prije dva dana javile da su tri osobe stradale u bavarskom hotelu u blizini gradića Pasaua, a zatim je policija u Vitingenu prateći tragove pronašla još dva tijela.

U bavarskom hotelu su stradali muškarac (53) i dvije žene (33,30), dok su u Vitingenu pronađena tijela dvije žene od 35 i 19 godina.

Policija je objavila da su utvrđeni identiteti svih mrtvih, ali nisu iznosili detalje o dvije žene iz Vitingena.

Mirni bavarski hotel mjesto nesreće

U mirnom bavarskom hotelu u Pasau su preminuli 53-godišnji muškarac i dvije žene stare 33 i 30 godina.

U sobama nije bilo tragova borbe, rekli su iz policije, a dva samostrela policija je pronašla u hotelskoj sobi, a treći u torbi.

Svi ubijeni su državljani Njemačke.

Tijela ubijenih u bavarskom hotelu je pronašao zaposleni koji je otvorio vrata njihove trokrevetne sobe, kada oni nisu odgovarali na kucanje. Muškarac i starija žena su ležali u krevetu, a mlađa žena na podu.

Javni tužilac Volter Filer rekao je na konferenciji za novinare da je muškarac bio pogođen sa pet strela, sa dvije strele u glavu i tri u grudi, dok je žena bila pogođena jednom u glavu, a jednom u grudi. Treća žrtva je bila pogođena strelom u grlo.

Filer kaže da nije jasno koliko su tijela dugo bila u sobi prije nego što su ih pronašli.

Odnos između žrtava je nejasan, a rezultati autopsije se čekaju.

Zbunjeni tužioci

U Pasau je najvjerojatnije bila riječ o samoubistvu, odnosno ubistvu, objavilo je njemačko tužilaštvo. Ali, što se dogodilo u Vitingenu još nije poznato.

 Nema naznaka da je u ubistvo troje ljudi u Pasau učestvovala neka četvrta osoba, rekao je portparol tužilaštva u tom gradu. Obdukcijom je utvrđeno da su muškarac i žena, pronađeni na krevetu u pansionu u Pasauu, usmrćeni pogotkom u srce. Tridesetogodišnjakinja, čije je tijelo pronađeno na podu iste sobe, preminula je od pogotka strelicom u vrat.

Prema onome što su istražioci utvrdili do utorka poslijepodne, sve je ukazivalo na to da je 30-godišnjakinja prvo ubila muškarca i ženu, a potom samostrel uperila u sebe. Prema prvim nalazima, ubijeni nisu koristili alkohol ni droge.

Istražioci trostruke smrti u pansionu u gradiću na obali Dunava utvrdili su da ni na jednom tijelu nisu pronađeni tragovi borbe, niti bilo kakav znak da se neko pokušao obraniti. U sobi su otkrivene i dvije poruke, koje su napisali muškarac i žena čija su tijela otkrivena na krevetu.

Oni su usmrćeni prvim pogocima strelica ravno u srce, prenijeli su istražioci, a ostale strelice iz samostrela pronađene na njihovim tijelima ispaljene su na njih nakon prvog smrtonosnog hica, ustanovila je obdukcija.

Ko su ubijeni?

Jedini muškarac od pet misterioznih žrtava je 53-godišnji Torsten V. iz Hachenburga, vlasnik trgovine srednjovjekovnim rekvizitima, objavio je tabloid Bild. U svojoj trgovini “Milities Condutius” u Hachenburgu 53-godišnjak je, prema navodima Bilda, prodavao zastave srednjovjekovnih templara, mačeve i ratne sjekirice. Prema fotografiji koju je objavio najprodavaniji njemački list, u njegovoj je trgovini bila izložena lutka s crnim gaćicama i čarapama s halterima, poprskana krvlju.

Tijela u Vitingenu

Dva tijela u Vitingenu u Donjoj Saskoj pronađena su nakon što je policija krenula pretražiti stan u kojem je živjela 30-godišnjakinja koja je u Pasau vjerojatno prvo iz samostrela ubila muškarca i ženu, a potom i sebe.

Stan ipak pripada ubijenoj 35-godišnjakinji čiji je tijelo u njemu i nađeno, prenosi “Passauer Neue Presse”. Ona je radila kao nastavnica u osnovnoj školi i već neko vrijeme je bila na bolovanju. Njena partnerka, 30-godišnjakinja iz hotela, čiji je leš pronađen na podu iznajmljene sobe, vodila je prodaju u pekari.

Njemački mediji imaju pravilo da ne pišu o samoubistvima, ali u ovom su slučaju od toga odustali s obzirom na neobične okolnosti i misterij kojim su obavijeni smrtni slučajevi u Donjoj Bavarskoj i Donjoj Saskoj. Ali, s obzirom na okolnosti, informacije vrlo ograničeno cure u medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana