Међу ухапшеним Пинк Пантерима у Швајцарској и држављанин БиХ

nezavisne.com
Међу ухапшеним Пинк Пантерима у Швајцарској и држављанин БиХ

Лугано - Четвориции припадника "Пинк Пантера" пропао је план пљачке, јер су ухапшени у Прегасону, надалеко од Лугана у Швајцарској, а међу њима је и држављанин БиХ.

Занимљив је мултиетнички карактер ухапшених чланова банде, јер се ради о 38-годишњем држављанину БиХ, 41-годишњем српском држављанину и двојици држављана Хрватске старости 37 и 39 година.

Како пишу швајцарски медији, полиција је захваљујући интензивној размјени информација у Лугану лоцирала, а убрзо након тога и ухапсила четворку, које су агенти швајцарске полиције пратили и схватили да им је циљ пљачка златаре.

Како преносе медији, двојица наоружаних пљачкаша су блокирана на лицу мјеста, а друга двојица су неуспјешно покушала побјећи моторима. Ухапшену четворку су агенти пратили путем видеонадзора јавних површина. Након хапшења код њих је пронађен арсенал оружја, а на терет им се засад ставља покушај пљачке. Нико од њих не живи у Швајцарској, већ се претпоставља да су Швајцарску стигли с циљем да опљачкају златару у средишту Лугана.

Полиција ће у истрази покушати утврдити је ли ова криминална екипа повезана с још неким разбојништвима.

Банда "Пинк Пантер" позната је по крађама накита из драгуљарница и златара широм свијета. Прошле године на Регионалном суду у Келну почело је суђење тројици чланова ове банде. Првооптужени у том случају је 38-годишњи држављанин БиХ, који је прије неколико година на спектакуларан начин побјегао из швајцарског затвора.

Ради се о Милану Попарићу из Ливна, који је након филмског бијега из затвора учествовао у сензационалној пљачки  златаре "Картије" у Кану, када су однијели накит и сатове вриједности око 17,5 милиона евра. Попарић је рођен у Келну, а до своје 13. године живио је код Ливна. Због великог броја разбојништава и тешких пљачки у којима је учествовао 2007. године био је осуђен на девет година затвора. Према подацима Интерпола, као члан "Пинк Пантера" активно је учествовао у неколико крађа дијаманата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана