Maduro je sjeo u amfibiju i poslao jasnu poruku

Agencije
Maduro je sjeo u amfibiju i poslao jasnu poruku

Karakas - U jeku venecuelanske krize nastale zbog regularnosti predsjedničkih izbora, Maduro “demonstrirao” moć vozeći se u tenku, kako bi pokazao da je vojska uz njega.

Kriza u Venecueli koja je svijet podjelila na one koji su stali uz novo- starog predsjednika Nikolasa Madura i one koji su podržali samoproklamovanog predsjednika Huna Gvaida, nastala je na talasu višednevnih uličnih protesta protiv Madura i, kako smatra opozicija, neregularnih izbora.

Predsjednik nacionalne skupštine Gvaido proglasio je sebe, tokom velikih demonstracija u Karakasu, za novog predsjednika Venecuele, a iza njega odmah su stale SAD, Britanija kao i mnoge zemlej Latinske Amerike.

Uz Madura su se našle Rusija, Kina, Iran, između ostalih. Sazvana je i sjednica SB UN, a situacija i razmjena oštrih poruka između karakasa i Vašingtona postaje sve napetija.

Za to vrijeme, venecuelanski predsjednik je, u okviru planiranih vojnih vježbi, svijetu poslao poruku posetivši vojne baze tokom tigh vježbi. Snimljen je kako se vozi u tenku - amfibiji. Poruka je jasna - vojska je uz njega.

Nakon što je iz Vašingtona poručeno da će Amerika imati “značajan odgovor” za Madura ukoliko bude bilo kakvog nasilja ili zastrašivanja diplomatskog osoblja SAD, opozicionog lidera Huana Gvaida, Maduro je odgovorio da nacionalna armija mora da bude spremna da brani zemlju u slučaju bilo kog scenarija.

Sve što je imao da poruči, poručio je i to objavio na svom Tviter nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana