Лавров уморан, одлази са функције?

Агенција
Лавров уморан, одлази са функције?

Москва, Њујорк - Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров ће отићи са те функције због "замора", тврде извори приватне руске ТВ мреже РТВи са сједиштем у Њујорку.

Канал на руском језику који се емитује широм свијета, али не и у Русији, објавио је на свом сајту да руски дипломата већ дуже вријеме планира повлачење, али да је остао на функцији "због предсједничке кампање Владимира Путина".

Портпарол Кремља Дмитриј Песков одбацио је те наводе као "спекулације", рекавши да само жели да искористи прилику честита 68. рођендан Лаврову, док је портпаролка руског Министарства спољних послова, како тврди РТВи, рекла да "не зна да ли ће Лавров остати на тој позицији и у новој влади".

Мрежа РТВи се позива на "више извора" и наводи да "није тајна да Лавров већ дуже вријеме жели да напусти позицију на којој је од 2004. године".

Постоји више опција за његову замјену, а наводно дипломата бритког језика неће ићи у пензију, већ би преузео неку мање активну, али важну функцију - вјероватно у руском савјету безбједности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана