Лавров: Вашингтон да се не игра ватром у Сирији

Срна
Лавров: Вашингтон да се не игра ватром у Сирији

Москва - Руски министар спољних послова Сергеј Лавров поручио је данас Америци да се "не игра ватром" када је ријеч о Сирији и нагласио да се морају очувати суверенитет и територијални интегритет те земље.

Лавров је рекао да брине због могућности да су акције САД у Сирији усмјерене на подјелу те земље и оптужио Вашингтон да користи Курде за поткопавање територијалног интегритета Арапске Републике.


Руски дипломата позвао је Вашингтон да пажљиво размотри своје кораке и да размишља о "дугорочним интересима сиријског народа и свих народа у региону, укључујући Курде", пренио је "Спутњик".

"Нажалост, уз све изјаве о потреби да се уједине напори у борби против зла тероризма, и даље постоји жеља да се ова ситуација искористи у сужене геополитичке сврхе и настављају се покушаји да се удаљимо од истински колективног рада", рекао је Лавров.

Он је нагласио да сиријски суверенитет и територијални интегритет морају бити очувани у складу са међународним правом и резолуцијама.

Он је оцијенио да су извјештаји о недавној погибији више стотина руских плаћеника у Сирији покушај да се искористи рат, пренијела је агенција РИА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана