Лавров: Москва не мора да узврати истом мјером

Срна
Лавров: Москва не мора да узврати истом мјером

Москва - Русија неће нужно одговорити истом мјером на санкције које су САД увеле Москви због наводне умијешаности у тровање бившег руског обавјештајца Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Он је у обраћању студентима и предавачима Државног института за међународне односе у Москви рекао да ће Русија “дефинитивно одговорити и да ће ускоро бити издато саопштење у вези с тим.


“Дефинитивно ћемо одговорити на то и у вези с тим ће бити издато саопштење. Наш одговор неће нужно бити враћање истом мјером. Вјерујем да такав одговор није увијек најбољи”, истакао је шеф руске дипломатије.

Лавров тврди да су санкције САД засноване на лажним оптужбама и да је закључак “врло вјероватно” све што британске власти могу да изнесу против Русије, јавио је ТАСС.

“Не постајемо хистерични, не желимо да одговоримо истом мјером. Одговарамо на санкције, уводимо контрамјере, али на начин који неће нама нашкодити. Мета су нам конкретне особе које убрзавају замајац русофобије, која је крајње непотребна Американцима, Европљанима или нама”, нагласио је Лавров.

Руски министар вјерује да односи Русије и САД у блиској будућности неће бити посебно добри, али је, у исто вријеме, изразио наду да ће на крају односи да се врате на ниво стратешког партнерства.

Шеф руске дипломатије додао је да, када су Русија и САД у добрим односима, цијели свијет има користи од тога и поновио да је Москва спремна да иде напријед у односима онолико колико је то Вашингтон спреман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана