Критике на Трампов говор у УН, Ердоган напустио салу

Агенције
Критике на Трампов говор у УН, Ердоган напустио салу

Њујорк - Сала Генералне скупштине УН је дочекала са смијехом почетак говора предсједника САД Доналда Трампа, а турски предсједник је напустио салу.

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган напустио је салу Генералне скупштине у тренутку када је изашао пред говорницу Доналд Трамп.   

Амерички предсједник је свој говор почео причом да је он за мање од годину дана постигао више од својих претходника за исти период. То је изазвало смијех у сали.   

“Нисам очекивао такву реакцију, али то је нормално”, мало се збунио Трамп, настављајући да говори о расту економије, смањењу незапослености и другим успјесима. 

Трамп је закаснио на сопствени говор – требало да говори други, након предсједника Бразила, али је за говорницу ипак изашао предсједник Еквадора Лењин Морено.

Критика Берлина

По мишљењу шефа Бијеле куће, Њемачка ће се наћи у потпуној зависности од испорука енергената из Русије ако не промијени своју политику. У вези с тим, он је похвалио земље попут Пољске за развој енергетских пројеката који нису повезани са Русијом. Трамп је изјавио и да су САД постале лидер у производњи енергената и да су спремне да их испоруче на свјетско тржиште.

“Вјерујемо у енергетску безбједност нас и наших партнера. Ми смо постали највећа земља-произвођач енергената у цијелом свијету. Спремни смо да испоручујемо чисти угаљ, чије испоруке покушавају да спријече, као и природни гас”, рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана