Кад Путин иде у сватове: Хеликоптери, “Кобре”...

Танјуг
Кад Путин иде у сватове: Хеликоптери, “Кобре”...

Аустријска полиција започела је безбједносне припреме за свадбу министарке спољних послова Аустрије Карин Кнајсел, на коју долази и Владимир Путин.

Свадба министарке Кнајсел и бизнисмена Волфганга Мајлингера заказака је у ресторану „Чепе” у мјесту Сулцтал, на познатој „винској траси” у аустријској покрајини Штајерска.

Најпре је Кнајселова заказала свадбу у дворцу Гамлиц, али је, пошто су се у медијима појавиле приче да је једна свадба морала бити отказана због ње, одлучила да промјени локацију.

Министарка је изабрала врло популаран датум за свадбу – 18. 8. 2018, за када су заказане многе свадбе широм Аустрије.

Специјалне јединице аустријска полиције „Кобре” задужене су за безбједност гостију, међу којима ће бити и чланови аустријске владе, предвођене канцеларом Себастијаном Курцом.

Полиција је најавила увођење забране приласка области око ресторана.

Само одређен број људи и званице моћи ће да приступе ресторану и паркингу.

Улице, како је наведено у саопштењу, неће бити затваране јер полиција жели да што је могуће мање ремети живот становника тог мјеста, као и гостију винске трасе.

Међутим, најављује да ће у цијелој јужној Штајерској долазити до привремених обустављања саобраћаја.

Такође, биће уведена забрана прелета, посебно за дронове над мјестом одржавања свадбе.

Поред јужне Штајерске и на аеродрому Грац, на који ће слетјети авион руског предсједника, најављене су могуће обуставе саобраћаја.

Полиција ће бити у већем броју присутна на путевима, и посебно око аеродрома гдје ће се вршити безбједносна контрола свих особа које прилазе, због чега се путницима савјетује да дођу сат времена раније него што је уобичајено на аеродром.

Више стотина полицајаца у униформи и цивилу, међу којима и припадници „Кобри”, ангажовано је на обезбјеђивању гостију.

Тачно време слијетања предсједника Путина у Грац из безбједносних разлога није саопштено.

Са аеродрома, Путин ће највјероватније хеликоптером бити пребачен у мјесто у којем се одржава свадба.

Он ће боравити пар сати у Аустрији, пошто касно послије подне има састанак у Њемачкој са њемачком канцеларком Ангелом Меркел.

Руски предсједник са собом ће довести и хор од десет Козака, као поклон шефици аустријске дипломатије, тврде неименоване дипломате.

Одазив предсједника Путина позиву на свадбу аустријске министарке изазвао је пажњу свјетске јавности и критике са многих страна.

Критичари сматрају да се ради о неуобичајеном чину, док највиши представници аустријске владе, међу њима вицеканцелар Хајнц-Кристијан Штрахе, долазак Путина сматрају великом чашћу за Аустрију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана