Junker sa flasterom na licu: Tereza Mej nema veze sa mojom povredom

blic.rs
Junker sa flasterom na licu: Tereza Mej nema veze sa mojom povredom

Brisel - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker juče je bio u centru pažnje ne samo zbog razgovora o Bregzitu sa britanskom premijerkom Terzom Mej.

Naime, on je na lijevom obrazu imao flaster, jer je, kako je rekao, imao malu nezgodu pri brijanju kada se posjekao.

Novinari su primijetili flaster na licu Junkera za vreme konferencije za novinare sa slovenačkim predsjednikom Borutom Pahorom.

Malo kasnije, kada se sastao sa Terezom Mej, Junker se našalio na svoj račun.

“Ovo je rezultat jutrošnje nezgode. Prvi put sam se obrijao kad sam imao 15 godina. Danas samo mislio da to sam uradim i ovo se desilo. Ne želim da mislite da je gospođa Mej kriva za povredu na mom licu”, rekao je on.

Junker je aludirao na raniji razgovor sa Terezom Mej, kada su imali manji verbalni okršaj, nakon što premijerka Velike Britanije nije dobro razumjela šta je Junker rekao.

Nakon sastanka u Briselu s predsjednikom Evropske komisije, britanska premijerka izjavila je sinoć da je postignut napredak po pitanju “čvrste granice” između britanske pokrajine Sjeverna Irska i Republike Irske, što je bila jedna od glavnih prepreka za sporazum o Bregzitu.

Premijerka je navela da vrijeme ipak ističe da se neophodne promjene “zacementiraju”, prenosi Rojters.

Međutim, Junker je rekao da nije baš optimističan.

Žan Klod Junker rekao je danas da “nije optimističan” po pitanju šansi da Britanija napusti Evropsku uniju uz dogovor, upozoravajući da bi neuspjeh u pregovorima bio ekonomski veoma skup.

“Ako ne dođe do dogovora, što ne mogu da isključim kao opciju, to bi imalo katastrofalne ekonomske i društvene posljedice na Britaniju i EU, te su moji napori usmjereni ka tome da se najgore izbjegne. Ali nisam baš optimističan po pitanju ovog problema”, izjavio je Junker, kako prenosi Rojters.

(Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana