Хакери украли тајне документе о нападу у Њујорку и сад траже откупнину

klix.ba
Хакери украли тајне документе о нападу у Њујорку и сад траже откупнину

Хакерска група Дарк Оверлорд је објавила декрипцијске кљућеве за 650 докумената за које тврди да су повезани с терористичким нападом у Њујорку из септембра 2001. године, јавља Раша Тудеј.

Хакери су затражили откупнину, а уколико не буде исплаћена, пријете да ће објавити још докумената које ће имати катастрофалне посљедице по државу.

Објављени документи представљају само дио од 18.000 тајних докумената који се односе на терористичке нападе у Њујорку извршене 11. септембра 2001. године, а за које се вјерује да су украдени од осигуравајућих кућа, правних компанија и владиних агенција.

Група Дарк Оверлорд је у почетку запријетила да ће објавити 10 GB података уколико хаковане фирме не плате откупнину у биткоинима. Међутим, у сриједу је група објавила да је промјенила “план конпензације” те је омогућила јавности да плаћањем у биткоинима може откључати документе. Дан касније су хакери објавили да су добили биткоине вриједне више од 12.000 америчких долара што је довољно да се откључа “layer 1” и неколико “checpointa”. Закључана су још четири “layerа” који садрже још више тајни и материјала који могу проузроковати штету, као и још многе “истине”.

Хакери траже 2 милиона долара у битцоинима како би објавили “megaleak” назван “the 9/11 Papers”. Група је документе понудила и терористима, страним владама и медијима.

“Layer 1” документи садрже углавном свједочења аеродромског осигурања и детаље који се односе на исплате осигурања.

“Гулимо слојеве као лук. Нико вас не може спасити осим нас. Је*ено платите”, поручили су хакери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана