Golman čudom preživio katastrofu: “Letio sam 30 metara”

 Golman čudom preživio katastrofu: “Letio sam 30 metara” 14.08.2018 22:59 | Agencije

Čudo je da sam preživio, moj automobil je “letio” 30 metara pa se zaglavio, priča jedan od preživielih koji se u trenutku rušenja nadvožnjaka nalazio na njemu.

Tridesettrogodišnji Davide Kapelo, bivši golman Kaljarija, automobilom je prelazio nadvožnjak Ponte Morandi na sjeveru Italije kada se konstrukcija najednom urušila. “U tom trenutku padala je kiša i munje su sijevale. Išao sam ka Đenovi i bio sam na nadvožnjaku u tom trenutku. Pravo je čudo da sam živ”, navodi on za Skaj TG 24.

“Prvo sam čuo buku, a onda se sve srušilo. Moj automobil je letio 30 metara i onda se zaglavio među ruševinom. Nevjerovatno je to, nemam ni ogrebotinu”, rekao je on i dodao:

“Često prelazim taj nadvožnjak, on je jedan od najprometnijih u zemlji. Vidio sam kako se put raspada preda mnom i bio sam u šoku. Nije mi jasno kako je moj automobil ostao u jednom komadu”.

Prema najnovijim informacijama, u rušenju nadvožnjaka kraj Đenove stradalo je najmanje 35 ljudi, ali se strahuje da su mnoge žrtve zarobljene ispod ruševine u svojim vozilima.

Prema prvim informacijama, među žrtvama je jedno dijete.

Iz italijanskog MUP-a navode je pet povređenih osoba u bolnici i da su u ozbiljno lošem stanju, prenosi Ansa.

Nekoliko smrskanih vozila je pod ruševinama sa mrtvim ljudima unutra, a dvije osobe su izvučene žive, saopštile su spasilačke službe ranije.

Agencija Ansa javlja da zvaničnici sumnjaju da je nedovoljna stabilnost konstrukcije uzrok urušavanja, prenio je prethodno AP.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica