Ердоган стигао у Берлин

Срна
Ердоган стигао у Берлин

Берлин - Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган стигао је данас на аеродром Тегел у Берлину, чиме је започео тродневну посјету Њемачкој, јавили су њемачки медији.

Велики дио централног Берлина затворен је за саобраћај, како би се направио безбједносни кордон око сједишта њемачког канцелара, палате предсједника Њемачке и хотела “Адлон” у којем ће боравити Ердоган, заједно са својом пратњом.


Саобраћај у главном граду Њемачке блокиран је и како би се организовало неколико већих демонстрација на којима ће демонстранти критиковати кршење људских права у Турској, током Ердогановог мандата.

Организације које представљају новинаре и разне нацииналне мањине у Турској, као што су Курди или Алевити, позвале су на протесте, на којима се очекује око 10.000 људи.

Протести су планирани и у њемачком граду Келну у суботу, 29. септембра.

Ердоган је непосредно по доласку на аеродром привукао пажњу новинара. Њемачки лист “Билд” јавио је да је турски предсједник из аутомобила махао и да је, чини се, показивао знак египатског “Муслиманског братства”, са четири испружена прста и савијеним палцем.

Знак који је турски предсједник показао користе присталице ове исламистичке странке, а Ердоган га је показивао током ранијих говора, али се на основу фотографија не може потврдити да је он заиста показивао знак “Муслиманског братства”, пише “Дојче веле”.

Ердоган ће се током посјете Њемачкој два пута састати са њемачким канцеларом Ангелом Меркел, а примиће и војно одликовање у предсједничкој палати у Берлину, гдје ће га дочекати предсједник Њемачке Франк-Валтер Штајнмајер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана