Џонсон: Путин као Хитлер 1936 Захарова: Застрашујуће

Глас Српске
Џонсон: Путин као Хитлер 1936 Захарова: Застрашујуће

Москва - Британски министар спољних послова Борис Џонстон рекао је му је мучно помислити како руски лидер Владимир Путин ликује због Свјетског првенства у фудбалу.

Џонсон је на сједници одбора за спољне послове Британског парламента рекао да је сагласан с лабуристичким послаником који је повезао Свјетско првенство са Хитлеровом употребом Олимпијских игара 1936. као пропаганде за нацистички режим, пренио је Асошијетед прес.

"Мислим да је поређење са 1936. сасвим исправно. Мислим да је мучан призор, искрено, замисао како Путин ликује на овом спортском догађају", рекао је Џонсон.

Велика Британија због тровања бившег руског двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке неће послати чланове краљевске породице и Владе на првенство, мада ће енглеска репрезентација учествовати.

Џонсон је рекао да британска Влада не подстиче навијече да не иду на првенство, али је додао да је забринута за њихову безбједност.

Он је додао да је званичник у амбасади у Москви надлежан за безбједност навијача међу 23 дипломате које је Русија протјерала као узвратну мјеру на протеривање руских дипломата из Лондона.

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да је застрашујуће што Борис Џонсон представља нуклеарну силу.

“Било какво поређење наше земље, која је изгубила милионе живота борећи се против нациста, која се против непријатеља борила на сопственој територији, а потом ослободила Европу и нацистичку Њемачку је апсолутно неприхватљиво“, написала је она на Фејсбуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана