Џејмију Симонсу доживотна робија за убиство Самира Драгановића

avaz.ba
Џејмију Симонсу доживотна робија за убиство Самира Драгановића

Због убиства дизајнера Самира Драгановића (23), поријеклом из Кључа, које се догодило 5. новембра 2017. године на жељезничкој станици Нокхолт у Кенту, Џејми Симонс осуђен је на суду у Лондон на доживотну робију.

Према важећим британским законима, убица ће минимално иза решетака провести 26 година. 

Према "Авазовом" извору из Лондона, Симонс је несретном Драгановићу нанио више од 40 убода мачетом. Млади Кључанин је том приликом пружио отпор, али, нажалост, против себе је имао немилосрдног убицу с хладним оружјем. 

Симонс је Драгановића оставио између жељезничких шина, а тијело убијеног случајно је, неколико сати касније, открио један машиновођа. У први мах, полиција је мислила да је Самира ударио воз, што говори о тешким повредама које је задобио, међутим, након детаљне истраге и прегледа ЦЦТВ-а, утврђена је права истина и убицу је стигла заслужена казна. 

За изрицање пресуде пороти у Лондону требало је само 90 минута вијећања. Посао им је “олакшао” сам Симонс, који је у истрази признао убиство “из нехата”, уз тврдњу да се ничега не сјећа, те да је у то вријеме био пијан. 

Порота и судија му нису повјеровали, јер је имао подебљи криминални досје. 

Убица и убијени се нису познавали, једноставно, Самир се у погрешно вријеме нашао на погрешном мјесту. Несретни младић се у први мах покушао очајнички удаљити од убице, међутим, он га је прогањао док му није задао смртоносне убоде.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана