Двојац из Србије у Бечу украо 11 скупих аутомобила

blic.rs
Двојац из Србије у Бечу украо 11 скупих аутомобила

Беч - Двојац из Србије украо је у Аустрији 11 аутомобила вредних 320.000 евра помоћу високотехнолошког софтвера, сазнаје "Блиц".

Аустријска полиција ухапсила је двојицу држављана Србије, родом из Пожаревца и Петровца на Млави, због сумње да су у Аустрији крали возила која су касније продавали у Србији.

Како "Блиц" сазнаје, ова двојка почела је да краде аутомобиле у Бечу почетком маја. Мета су им били аутомобили паркирани углавном по подземним гаражама.

Аустријска полиција истрагом је дошла до сазнања да су српски држављани из Аустрије украли 11 аутомобила, вредних 320.000 евра.

Ријеч је, сазнајемо, о шест аутомобила "мазда 5" и два "форда мондео". Украдени су и по један "форд куга", "BMW 225XE" и "тојота РАВ 4". Српски држављани који се налазе у аустријском затвору аутомобиле су крали помоћу високотехнолошког софтвера, којим су успијевали да без икаквих оштећења отворе врата кола, украду их и превезу Србију, гдје су их продавали.

Аустријска полиција пратила је двојицу наших држављана и ухапсила их када су у једној подземној гаражи украли аутомобил

Специјално одјељење аустријске полиције "Соко"

Реаговало је специјално одјељење аустријске полиције "СоКо Бургенланд" које је лоцирало држављанина Србије, старог 58 година, за кога се сумњало да је крадена кола преко Мађарске и Румуније пребацивао и продавао по Србији.

Када је он поново ушао у Аустрију, полиција је почела да га прати. Полицајци из одјељења "СоКо бургенланд" лоцирали су током праћења и његовог помагача, Србина старог 42 године. Убрзо је проваљена комплетна шема крађе возила, коју су направили Пожаревљанин и мештанин Петровца на Млави.

Постављена им је засједа, а српски држављани су ухапшени када су из једне подземне гараже у Бечу украли возило. На излазу из гараже, зауставила их је и ухапсила аустријска полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана