Državljanin BiH nakon 28 godina osuđen za silovanje

nezavisne.com
Državljanin BiH nakon 28 godina osuđen za silovanje

Inzbruk - Državljanina BiH (68) sud u Inzbruku osudio je na godinu dana zatvora zbog silovanja koje se desilo prije 28 godina, piše austrijski list “Die Krone”.

Neobičan sudski predmet kasnio je 28 godina zato što se, kako piše list, državljanin BiH preselio u Švajcarsku, a sve sudske pozive koji su mu u međuvremenu dolazili je otkazivao pravdajući se time što ne može putovati.

Na sud ga je, ipak, natjeralo saznanje da je tokom tog vremena putovao kući u BiH, pa je sud naredio da se pojavi na ročištu.

Kako piše “Die Krone”, on je 1990. godine upoznao osamnaestogodišnju Tirolerku u jednom baru, nakon čega su otišli u njen stan. Ona je narednog dana policiji prijavila silovanje, a državljanin BiH je tvrdio da se radilo o seksu uz obostranu saglasnost.

Nakon što mu je sudija Norbert Hofer presudio godinu dana, od čega osam uslovno, građanin BiH je prihvatio presudu i izrazio žaljenje zbog svega što se desilo.

S obzirom na to da je u kaznu uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru, državljanin BiH je odmah nakon završetka sudskog postupka pušten na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana