Ђавољи адвокати непобједиви на суду

Агенција
Ђавољи адвокати непобједиви на суду

Њујорк - "Ђавољи адвокати" постају највеће звијезде САД које успјешно бране богате силоватеље, финансијске преступнике и убице, за шта добијају милионске хонораре. Најпознатији "ђавољи адвокат" је Бењамин Брафман, бранилац холивудског продуцента Харвија Вајнштајна, којег многе жене туже за силовање и сексуално узнемиравање.

Брафман наплаћује своје услуге 500 долара по сату и углавном је успјешан.

Тако је ослободио познатог репера П Дидија (Шон Комбс), након што је оптужен за илегално посједовање оружја и покушај подмићивања.

Иако је више од стотину свједока из ноћног клуба видјело да су П Диди и његова пратња потегли оружје - Брафман је извојевао побједу на суду.

"Ђавољи адвокат" спасио је робије и бившег директора ММФ-а Доминика Штрос-Кана, оптуженог за силовања.

Изопштени Харви Вајнштајн полаже своје наде у судници непобједивог Брафмана, који је већ почео да прикупља све интимне податке о особама које оптужују холивудског продуцента за силовања.

- Сви по Уставу имају право на најбољу могућу одбрану - одговорио је Брафман на питање новинара "како спава ноћу".

Један од успјешних "ђавољих адвоката" је и Брајан Џ. Фридман, који заступа глумца Кевина Спејсија, још једног оптуженог за сексуалне деликте, коме је каријера скоро уништена.

Фридмана називају и адвокатом индустрије забаве. Наводно, само Фридман и Спејсијева најужа породица знају гдје се након лијечења сакрио глумац, којег су за сексуална недјела оптужиле десетине мушкараца. Фридмана у кулоарима називају "морским псом са лицем дјетета" и описују га као забавног и приступачног мушкарца који у Холивуду познаје све, али који ће на суду "одгристи руку".

Бриљантни тактичар

Међу "ђавоље адвокате" спада и звијезда "господског криминала" Елкан Абрамович, адвокат чувеног глумца и режисера Вудија Алена. Он покушава да промијени јавно мњење и докаже да је наводе режисерове кћери Дилан Фароу о сексуалном злостављању, заправо, инструисала глумица Мија Фароу. Абрамовича амерички медији описују као "бриљантног тактичара".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана