Дачић: КиМ у УН “кад на врби роди грожђе”

Танјуг
Дачић: КиМ у УН “кад на врби роди грожђе”

Београд - Министар спољних послова Ивица Дацицћ поручио је данас да ће Србија признати косовску независност и дозволити им столицу у УН “кад на врби роди грожђе” и истакао да приштинске власти свакодневно упућују веома разнолике поруке које немају везе са реалношћу.

По питању КиМ треба тражити компромис, а за изјаве Хашима Тачија у вези са припајањем Прешева рекао је да “он нешто мора да прича, јер га нападају са свих страна”.

“Они неће да причају о корекцији, а хоће Прешево и Бујановац? Много су паметни. А знате када ће то бити, да КиМ уђе у УН, да их признамо као државу? Кад на врби роди грожђе”, рекао је Дачић новинарима у амбасади Грчке у Београду.

Они који су признали КИосово и правили аранжмане са Мартијем Ахтисаријем су, каже, сада запрепашћени зато што се разговара о границама, а први су прогласили Косово за државу и нарушили интегритет Србије.

То значи, наводи министар, да они не желе да се било шта окрњи од онога што називају “косовска држава”.

“Ми смо изашли са неким предлозима, а пошто су они против корекције граница, шта они предлажу нама?”, упитао је Дачић наводећи да друга страна која не жели корекције жели да Србија призна Косово, а да добије ЗСО за сјевер Косова.

“Ја кажем заборавите од тога нема ништа”, поручио је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана