Америчка војска изгубила опасан товар: Гранате испале из камиона

kurir.rs
Америчка војска изгубила опасан товар: Гранате испале из камиона

Ваздушне снаге САД понудиле су награду у износу од пет хиљада долара за помоć у потрази за контејнером са гранатама који је током транспорта испао из камиона у Сјеверној Дакоти.

Према писању “Скај њуза”, инцидент се десио 1. маја док је камион превозио оружје између два полигона за испитивање наоружања у Сјеверној Дакоти.

Наводи се да је за муницијом прво трагала војска, али се то завршило безуспјешно. Тек послије неколико дана о случају је обавјештен и локални шериф. Скоро 100 пилота из авио-базе Минот је такође учествовало у потрази за гранатама.

Шериф округа Маунтрејл Кен Халворсон изјавио је да војска није пружила брзе и правовремене информације. Додао је и да гранате могу бити опасне и да је о цијелој ситуацији требало одмах обавестити локално становништво.

Како се наводи, локално становништво, углавном радници у нафтној индустрији, и аутохтона племена су упозорени на присуство опасне муниције у округу.

Ово није први пут да америчка војска губи гранате. У јануару 2017. године из камиона америчке војске у Пољској је испала тенковска муниција.

(Курир.рс)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана