Вулин: Усташтво никада није изашло из политичког живота Хрватске

Срна
Вулин: Усташтво никада није изашло из политичког живота Хрватске

Београд - Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да усташтво и усташе никада нису изашле из политике и јавног живота Хрватске и да очекује да ће предсједника Србије Александра Вучића током његове посјете Загребу дочекати усташе на трговима и покушати да дођу до њега.

"Наш председник иде тамо где ће га дочекати усташе на трговима, који ће покушавати да дођу до њега, као што су дошли и покушали да га убију у Сребреници", рекао је Вулин. 

Он је поновио да и даље мисли да Вучић не треба да иде у Хрватску. 

"Тамо ће се скупити усташе на трговима и демонстрирати против његовог доласка, као да његова посета може да донесе неко зло. То је због тога што Вучић има храбрости да каже да Срби имају своје интересе и да ће Србија бранити Србе који живе на простору Хрватске, као и да се неће поновити жОлујаж", рекао је Вулин за Телевизију "Пинк". 

Он је оцијенио да се Србима десила "Олуја" зато што су ћутали о Јасеновцу, те навео да Хрватска са Србијом не може да се сложи чак ни о страдању Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу. 

"Усташки поздрав не треба да буде на јасеновачким костима. Немогуће је данас наћи земљу на свету са којом се нећете сложити о природи било каквог квислиншког фашистичког режима, осим у случају Хрватске", рекао је Вулин. 

Он истиче да Вучић у Хрватској жели да се разговара о исплати пензија протјераним Србима, рјешавању питања њиховог радног стажа, о људским правима, Закону о бранитељима којим је 500.000 држављана Хрватске српске националности проглашено агресорима, као и о закону о плаћању пореза за земљу која се не користи. 

Када је ријеч о Косову и Метохији, Вулин каже да Београд не смије да дозволи никакво смањивање Умника, јер докле год је та међународна мисија на Космету, Резолуција 1244 још ефективно дјелује. 

Говорећи о правно обавезујућем споразуму којим ће бити регулисани односи Београда и Приштине, Вулин је рекао да ће притисака бити и да Србија притиске разумије, али да их не прихвата. 

"Урадићемо оно што је у интересу Србије, све што је у ускладу са нашим уставом и законом и све што је потребно да би сачували наше право на Косово и Метохију и Србе који живе на том простору", рекао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана