Вулин: Хрватска је у Блајбургу изабрала на којој је страни

Агенције
Вулин: Хрватска је у Блајбургу изабрала на којој је страни

Београд – Српски министар одбране Александар Вулин оцијенио је у суботу навече, коментиришући комеморацију у Блајбургу, како је “Хрватска држава још једном изабрала на којој је страни”, пренијели су београдски медији.

Вулин је у писаној изјави поводом учествовања хрватских функционера на комеморативном скупу у Блајбургу, оцијенио како је то “слика Европе какву Хрватска жели”, преноси Хина.

“Између јасеновачких жртава и блајбуршких џелата изабрали су да поштовање искажу џелатима. Блајбург је слика Европе какву Хрватска жели”, цитирали су београдски медији Вулинову изјаву.

У извјештајима и коментарима суботњег скупа у Блајбургу, београдски медији посветили су пажњу и изјави ловца на нацисте и директора јерусалимског центра “Симон Висентал”, Ефраима Зурофа, како је апсолутно невјероватно да аустријске власти допусте одржавање скупа, те како је неуспјешно покушавао увјерити аустријску конзервативну владу да тај скуп забрани.

Предсједник Хрватског сабора Гордан Јандроковић рекао је у суботу на Блајбуршком пољу како ће Сабор РХ и у будућности бити покровитељ комеморације блајбуршким жртвама, које су, нагласио је, једно од тешких поглавља сложене хрватске историје, те позвао грађане Хрватске да истом одговорношћу којом су стварали независну Републику Хрватску, граде њену демократску плуралистичку будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана