Vulin: Haradinaj pokušava da isprovocira sukob sa Srbima kako bi Albanci ispali “žrtve”

Srna
Vulin: Haradinaj pokušava da isprovocira sukob sa Srbima kako bi Albanci ispali “žrtve”

Beograd - Izjava premijera Kosova Ramuša Haradinaja da bi takozvana “vojska Kosova” mogla da uđe na sjever Kosova i Metohije, predstavlja prijetnju miru za čitav region, kaže ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

On je, u izjavi za RTS, poručio da je Vojska Srbije sigurna, snažna i sposobna da sačuva mir i stabilnost na teritoriji cijele zemlje.

Vulin je ocijenio da Haradinaj pokušava da isprovocira sukob sa Srbima kako bi Albanci ispali “žrtve” i kako bi ponovo pozvali međunarodnu zajednicu da stane na njihovu stranu.

''A onda da tuđa deca, iz drugih evropskih zemalja ginu za ciljeve Ramuša Haradinaja. Verujem da više niko nikada neće pomisliti da je 2019. isto što i 1999. godina'', rekao je Vulin.

Vulin je odbacio mogućnost da eventualni upad tzv. kosovske vojske na sjever KiM uspio i poručio da je Vojska Srbije sigurna, stabilna i snažna i spremna da ispuni svako naređenje svog vrhovnog komandata.

''Naravno da smo u stanju da sačuvamo mir u čitavom prostoru naše zemlje. Nesporno je da bi se Albanci povukli u rasulu sa severa i da bi bežali sa severa KiM, kao što se i ranije uvek dešavalo'', zaključio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana