Вучућ: Ниједан Александар у Србији није преживео на власти

Агенције
Вучућ: Ниједан Александар у Србији није преживео на власти

Београд - Александар Вучић је у великом интервјуу за Фајненшел тајмс изјавио да се његов кабинет у Предсједништву налази на мјесту гдје је краљевски пар 1903. погубљен.

 “Краљ Александар и краљица Драга су бачени са овог балкона. Ниједан Александар није преживио на власти”, рекао је предсједник Србије Александар Вучић у разговору за британски Фајненшал тајмс.

Како се наводи, тај разговор започет је на балкону његовог кабинета у Предсједништву Србије, управо на мјесту гдје је краљевски пар 1903. године погубљен.

“Са балкона седишта председника у суморном Новом двору у Београду, Александар Вучић посматра под конац уређену башту. Са овог месту, каже шапатом, српски краљ Александар и краљица Драга бачени су када је извршен војни пуч. Када се краљ ухватио за ограду, одсекли су му прсте, а тело његове жене је осакаћено. ‘Ниједан Александар није преживео на власти’, каже господин Вучић, с призвуком мелодраматике у гласу”, пише Фајнешал тајмс, а преноси “Недјељник”.

ФТ подјсећа и на убиство премијера Зорана Ђиндића и закључује да је европска будућност Србије, односно њена западна орјентација далеко од сигурне, “трновит је пут Србије која је традиционално увек била између великих европских сила, Русије и Османлијског царства”.

Осим тога, ФТ истиче да је Вучић освојио 55 одсто гласова на прошлогодишњим предсједничким изборима, због чега је “господар политичке арене”.

Како наводе, “девет телевизијских екрана у његовој канцеларији сугеришу на то да је он човек који води рачуна о свему – и свима”.

Вучић је за Фајеншел тајмс причао и Косово којим је, како каже, “опседнут”.

“Опседнут сам Косовом. Без решавања тог проблема, све што сам постигао до сада неће бити одрживо. Прва криза ће нас убити”, каже Вучић за ФТ у тексту који је објављен на сајту овог листа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана