Vučićev drug iz vojske: Bježali smo iz spavaonice, igrali fudbal, spavali na snijegu

Vučićev drug iz vojske: Bježali smo iz spavaonice, igrali fudbal, spavali na snijegu 11.09.2018 10:56 | Tanjug

Beograd - Bježali smo iz spavaonice da bismo slavili Božić, igrali fudbal u vojničkim čizmama, igrali šah i spavali na otvorenom, na snijegu, na minus 25, prisjetio se Fikret Demiri vojničkih dana provedenih u kasarni sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojeg je dočekao i u Kosovskoj Mitrovici prvog dana posjete Kosovu i Metohiji.

Vučićev saborac iz vojničkih dana trenutno radi u kosovskoj Vladi , kao pravnik i Ministarstvu kulture, a živi u Gračanici, prenosi "Blic".

"Služili smo "88. godine u Jedinici za specijalne namjene. Ta jedinica je bila namijenjena za brzo dejstvovanje na teritoriji cijele SFRJ. Obuka je bila neprestana, i teška svih 12 mjeseci", prisjeća se Demiri i dodaje da su zakletvu polagali u Sarajevu, a kasarna im je bila u Lukovici.

On dodaje da su išli na marš od 20 kilometara na temperaturi od minus 25, na 1.500 metara nadmorske visine, kao i da se najviše sjeća Vučića po tome što su stalno igrali šah, kao i da nije volio da gubi, i da je često bio remi.

"Preslišavali smo se ko bolje zna engleski. Njemu je bolje išla gramatika, meni akcenti. Vučić je bio uvijek spreman da nas nasmije i ohrabri - prisjeća se Fikret Demiri.

Obojica su, kako kaže, bili zagriženi za fudbal.

"Često smo igrali fudbal, jedan na jedan na poligonu, i to u vojničkim čizmama. Nismo se štedjeli, često je bilo udaranja tim teškim cizmama, ja sam bio sitniji, ali nije bilo popuštanja. Ostali iz jedinice bi nas gledali i čudili se", kaže Demiri.

Dodaje da ih je u ekipi bilo četvorica nerazdvojnih - Vučić, Zlatko Binovski iz Prilepa, Dragan Pajić iz Despotovca i on.

"Često smo i bježali, neko zbog kafane, neko zbog devojke. Delili smo hranu, ja sam im lično pravio limunadu kako bi sprali onu masnu vojničku hranu", priča Demiri.

" U vojsci je bilo obavezno da u pola osam gledaš dnevnik. I tako, na RTV se pojavi novinarka, piše da je Angelina Vučić. Ja mu kažem: "Vidi, ona se preziva kao ti." A on mi odgovara: "Pa to mi je majka". Smijali su se svi", prisjeća se anegdote u vezi Dnevnika.

Prisjeća se i da je onda Vučić dobio paket za Božić, a tad je bila zabranjena religija, ali su ga ipak proslavili, pobjegli iz spavaonice i na vojnickoj pisti slavili Bozić.

Fikret kaže i da je za njega Vučić postao predsjednik još prije 30 godina.

"Svakog dana smo po 45 minuta imali časove političkog obrazovanja i vaspitanja. Politički oficir Fehim Bibić je na kraju rekao da će jednog dana Vučić voditi državu. To smo mu mi svi govorili, da će biti predsjednik", kaže Demiri.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica