Вучићев друг из војске: Бјежали смо из спаваонице, играли фудбал, спавали на снијегу

Танјуг
Вучићев друг из војске: Бјежали смо из спаваонице, играли фудбал, спавали на снијегу

Београд - Бјежали смо из спаваонице да бисмо славили Божић, играли фудбал у војничким чизмама, играли шах и спавали на отвореном, на снијегу, на минус 25, присјетио се Фикрет Демири војничких дана проведених у касарни са предсједником Србије Александром Вучићем, којег је дочекао и у Косовској Митровици првог дана посјете Косову и Метохији.

Вучићев саборац из војничких дана тренутно ради у косовској Влади , као правник и Министарству културе, а живи у Грачаници, преноси "Блиц".

"Служили смо "88. године у Јединици за специјалне намјене. Та јединица је била намијењена за брзо дејствовање на територији цијеле СФРЈ. Обука је била непрестана, и тешка свих 12 мјесеци", присјећа се Демири и додаје да су заклетву полагали у Сарајеву, а касарна им је била у Луковици.

Он додаје да су ишли на марш од 20 километара на температури од минус 25, на 1.500 метара надморске висине, као и да се највише сјећа Вучића по томе што су стално играли шах, као и да није волио да губи, и да је често био реми.

"Преслишавали смо се ко боље зна енглески. Њему је боље ишла граматика, мени акценти. Вучић је био увијек спреман да нас насмије и охрабри - присјећа се Фикрет Демири.

Обојица су, како каже, били загрижени за фудбал.

"Често смо играли фудбал, један на један на полигону, и то у војничким чизмама. Нисмо се штедјели, често је било ударања тим тешким цизмама, ја сам био ситнији, али није било попуштања. Остали из јединице би нас гледали и чудили се", каже Демири.

Додаје да их је у екипи било четворица нераздвојних - Вучић, Златко Биновски из Прилепа, Драган Пајић из Деспотовца и он.

"Често смо и бјежали, неко због кафане, неко због девојке. Делили смо храну, ја сам им лично правио лимунаду како би спрали ону масну војничку храну", прича Демири.

" У војсци је било обавезно да у пола осам гледаш дневник. И тако, на РТВ се појави новинарка, пише да је Ангелина Вучић. Ја му кажем: "Види, она се презива као ти." А он ми одговара: "Па то ми је мајка". Смијали су се сви", присјећа се анегдоте у вези Дневника.

Присјећа се и да је онда Вучић добио пакет за Божић, а тад је била забрањена религија, али су га ипак прославили, побјегли из спаваонице и на војницкој писти славили Бозић.

Фикрет каже и да је за њега Вучић постао предсједник још прије 30 година.

"Сваког дана смо по 45 минута имали часове политичког образовања и васпитања. Политички официр Фехим Бибић је на крају рекао да ће једног дана Вучић водити државу. То смо му ми сви говорили, да ће бити предсједник", каже Демири.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана