Вучић са Путином у Москви почетком октобра

Танјуг
Вучић са Путином у Москви почетком октобра

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић састаће се почетком октобра у Москви са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.

Вучић је на свом Твитер налогу захвалио руском амбасадору Александру Чепурину на ангажману у стварању најбољих односа измеду Србије и Русије.

Претходно је Чепурин на свом налогу на тој друштвеној мрежи написао да ће се посјета одржати почетком октобра и да се на састанку предсједника Србије и Русије очекује разматрање кључних билатералних и регионалних питања.

“Током кратког разговора с Вучићем причали смо о модалитетима предстојеће посјете предсједника Србије Москви. Посјета ће се одржати почетком октобра. На састанку с предсједником Путином очекује се разматрање кључних билатералних и регионалних питања. Расположење је позитивно”, написао је Чепурин.

Српски предсједник захвалио му је на ангажману за стварање најбољих односа двеиј земље и изразио увјерење да ће разоговори донијети велику корист српском и руском народу.

“Хвала Вам, Екселенцијо, на искреном ангажману у стварању најбољих односа између Србије и Русије. Радујем се новом сусрету са председником Путином, уверен да ће наши разговори донети велику корист српском и руском народу”, написао је Вучић.

Предсједници Србије и Русије састали су се у Москви у мају када су разговарали о Косову и Метохији, набавци војне опреме и билатералним односима двије земље, а Вучић је тада присуствовао и Паради побједе и учествовао у шетњи “Бесмртни пук”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана