Вучић потврдио да се налази у САД

Танјуг
Вучић потврдио да се налази у САД

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је вечерас на свом Тњиттер налогу да се тренутно налази у Сједињеним Америчким Државама.

Вучић се на посту иронично осврнуо и на ранији коментар Вука Јеремића тим поводом:

"Вук Јеремић је све у праву. Требало је да имам вечеру у њујоршком ресторану са породицом Сорош, али су ми и они отказали, јер су видели да ми је Ангела Меркел отказала сусрет у Берлину. Нажалост, нисам имао прилику да се састанем ни са ким из породице Сорош".

Вук Јеремић је током предизборне кампање за београдске изборе тврдио да њемачка канцеларка Ангела Меркел не жели да прими Вучића у Берлину.

Вучић је, међутим, 27. фебруара боравио у Берлину у званичној посјети и то на позив канцеларке.

Раније данас Вук Јеремић је у интервјуу сарајевској телевизији "Фаце", како је објављено на сајту Народне странке чији је он предсједник, оптужио предсједника да води тајне преговоре о Косову и да у том контексту борави у тајној посјети САД.

На то је реаговао потпредсједник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов који је иронично примјетио да је посјета толико наводно тајна да је предсједника Вучића видјело "само" најмање 50 путника који су путовали истим авионом на редовној линији Ер Србије.

Јованов се истовремено осврнуо на Јеремићеве сумње по питању Вучићеве политике према косовском питању, оцијенивши да су Јеремић, Ðилас, Тадић и остали све што су могли да ураде у корист одвајања Косова и Метохије од Србије већ урадили још 2008. године и нису ништа оставили да чека до љета.

Он је навео да су своје незнање и кукавичлук показали од Тадићевог бјежања у Букурешт у моменту проглашења „независности" Косова, преко Јеремићевог шибицарења у спољној политици до "тупавог наступа" пред Савјетом безбједности и Међународним судом правде.

Јованов је истакао да ће председник Вучић, као и увијек, о свим својим активностима обавијестити грађане Србије одмах по повратку из Њујорка и Брисела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана