Vučić imao tačne podatke o Haradinajevim mjerama

Tanjug
Vučić imao tačne podatke o Haradinajevim mjerama

Priština - Predsjednik Aleksandar Vučić imao je tačne podatke kada je izjavio da će prištinske vlasti pokušati da uvedu još tri mjere protiv Srbije, piše “Gazeta ekspres”.

Taj prištinski portal, pozivajući se na neimanovane izvore iz kosovskih institucija, navodi da se prva mjera vlade u Prištini odnosi na vozila sa srpskim registarskim tablicama, druga na robu starnih kompanija proizvedenu u Srbiji i treća o nepriznavanju dokumenata.

Prva mjera, navodi izvor “Gazete”, bila bi navodno uspostavljenje “reciprociteta” kada se radi o motornim vozilima, pošto bi vlasnici onih sa srpskim registarskim tablicama, kada budu na Kosovu i Metohiji, bili prinuđeni da stave privremene tablice.

Druga mjera, odnosila bi se na robu, prema istim izvorima, značila bi zabranu ulaska robe stranih kompanija, proizvedenu u Srbiji, koje do sada nisu plaćale carinu od 100 odsto.

“Neki od glavnih brendova su nas obavijestili da na Kosovo neće biti isporučena roba iz fabrika u Srbiji, a da će iste proizvode dopremiti iz fabrika u Makedoniji, Mađarskoj i drugim zemljama EU”, kaže isti izvor.

Kako se dodaje, treća mjera bila bi odluka prištinske vlade da ne priznaje srpska dokumenta koja se odnose na kvalitet proizvoda i slično.

“Gazeta ekspres” navodi da je Avni Arifi, savjetnik premijera Haradinaja, odbio da potvrdi ove mjere, ali je rekao da vlada “ima strategiju da se suprotstave Srbiji”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana