Vučić i Tači 11. novembra s Makronom i Merkelovom

Agencije
Vučić i Tači 11. novembra s Makronom i Merkelovom

Predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Kosova Hašim Tači sastaće se 11. novembra u Parizu sa Emanuelom Makronom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

To javlja prištinska televizija Klan Kosova.

Ova televizija navodi da "postoji velika mogućnost" da se narednog dana njih dvojica sastanu ponovo, ali ovoga puta sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom i predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom koji će takođe u Parizu prisustvovati toj manifestaciji.

Vučić i Tači prisustvovaće u Parizu svečanostima povodom stogodišnjice potpisivanja primirja u Prvom svjetskom ratu.

Više od 60 šefova država i vlada, među kojima i predsjednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin, prisustvovaće obilježavanju te godišnjice u Parizu.

Tači je izjavio u petak da tokom posjete i susreta koje će imati u Parizu 11. novembra, na obilježavanju 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, neće biti riječi o dijalogu Kosova i Srbije.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je u subotu u razgovoru za Televiziju Pink da to što će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Tači biti na istom događaju ne znači da će razgovarati.

"Ne verujem da će se tada razgovarati o pitanju Kosova", rekao je Dačić.

Primirje su 11. novembra 1918. godine potpisale Njemačka i savezničke snage u vagonu u šumi u Kompjenju, čime je završen Prvi svjetski rat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana