Вучић: Закон о Трепчи - отимање српске имовине

Срна
Вучић: Закон о Трепчи - отимање српске имовине

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да садашњи застој у дијалогу Приштином може да буде превазиђен само када буду укинуте таксе на робу из централне Србије и престану провокације, какав је закон о статуту Рударског комбината Трепча, који је, “ништа друго, до отимање српске имовине”.

Он је у разговору са британским амбасадором Денисом Кифом указао на штетност једностраних мјера Приштине које угрожавају дијалог са Београдом, додавши да ће Србија увијек бити опредијељена за мир и стабилност у региону, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Предсједник Србије разговарао је са Кифом о билатералним односима и регионалној ситуацији, као и о процесу изласка Велике Британије из Европске уније.

Вучић је изразио интересовање Србије за снажење политичког дијалога и развој економске сарадње са Великом Британијом, као и наду да се Брегзит неће одразити на односе Лондона и Београда.

Киф је упознао Вучића са свим што се, у сарадњи са ресорним министарствима, предузима да послије изласка Велике Британије из ЕУ не би било препрека у билатералној сарадњи.

Он је додао да Влада у Лондону наставља подршку процесу реформи у Србији пројектима, попут дигиталне трансформације и јачања е-управе, финансиране кроз Фонд за добру управу. Киф је нагласио да његова земља жели да има позитивну улогу у региону и његовој европској будућности, као и да дијели циљеве за постизање стабилности и напретка на западном Балкану, што показује и кроз подршку Берлинском процесу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана