Вучић: Србија ће умјети и имати снаге да заштити српски народ

Срна
Вучић: Србија ће умјети и имати снаге да заштити српски народ

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да је Србија упутила захтјев за одржавање хитне сједнице Савјета безбједности УН поводом одлуке Приштине да противзаконито формира такозвану војску Косова и поручио српском народу на Косову и Метохији да ће Србија умјети да их заштити.

“Уколико вас буду напали Србија ће имати снаге да вас заштити. Србија се неће одрећи свог народа, своје тробојке, опстанка, достојанства и свог поноса”, поручио је Вучић у ванредном обраћању јавности из Предсједништва Србије.

Вучић је нагласио да Србија неће никога да се боји.

Он је рекао да је данас послије много година пријетњи званично формирана тзв. војска Косова на противправан начин.

“Све што су радили Албанци, у супротности је са нормама међународног права, чак и са сопственим Уставом и показали су, као и њихови заштитници и спонзори, да им никада није било стало до поштовања права и правде, већ само до спровођења голе силе и напада на Србе и Србију”, рекао је Вучић.

Он је поручио да је Србија жељела мир и уложила огромну енергију, труд и стравичне напоре да сачува мир и стабилност у читавом региону.

“Данас је потпуно јасно да Албанци и њихови спонзори ниједног тренутка нису хтели компромис, да иза свега што су радили стоје САД, Велика Британија и Немачка. Ми смо том чињеницом разочарани, али то за нас није никаква новост”, навео је Вучић.

Он је рекао да је Србија затражила одржавање хитне сједнице Савјета безбједности УН пошто је закључила да је све што је Приштина урадила супротно међународном праву, духу дијалога, али и интерним и илегалним прописима Приштине, а прије свега због чињенице да су Албанци овом одлуком угрозоли мир и безбједност у читавом региону западног Балкана, као и они који су спонзорисали овакво њихово понашање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана