Vučić: Srbi i Hrvati će morati u budućnosti da se približavaju

Srna
Vučić: Srbi i Hrvati će morati u budućnosti da se približavaju

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u telefonskom razgovoru sa hrvatskim predsjednikom Kolindom Grabar Kitarović istakao da će Srbija i Hrvatska morati da imaju dobre odnose, za šta je potrebno mnogo vremena i truda.

Vučić, koji je Kitarovićevoj čestitao Badnje veče, rekao je da će, kakvu god kampanju Hrvati vodili protiv Srba, Srbija učiniti sve da se Hrvati u Vojvodini osjećaju bezbjedno.

On je dodao da se mora još mnogo toga uraditi za hrvatsku zajednicu u Srbiji i najavio da će se uskoro sastati sa predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavom Žigmanovim.

Vučić je za Televiziju “Pink” rekao da je Hrvatska ekonomski ispred Srbije, ali da je ekonomija i u Srbiji u porastu i uvjeren je da će stići Hrvatsku.

Komentarišući podršku iz Hrvatske opozicionim protestima u Beogradu, Vučić je rekao da o bivšem hrvatskom funkcioneru Jadranki Kosor dovoljno govori to što je poručila da nikada neće odustati od tužbe protiv Srbije za genocid.

On je ocijenio da se zbog toga što je Srbija sve jača vodi kampanja protiv njega i Srbije.

Povodom izjave crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da Srbija zaoštrava odnose u regionu, Vučić kaže da je Srbija poštovala Crnu Goru, kao i sve druge zemlje u regionu.

“Od mene neće dočekati da im se izvinjavam 500 puta na dnevnom nivou, da bi neko bio zadovoljan. Srbija će jačati i neće ugrožavati nikoga drugog”, naveo je Vučić i dodao da Srbija izvozi ideje i da ima intelektualni kapacitet.

On je podsjetio da su neki ljudi željeli nedavno da uđu na teritoriju Crne Gore, ali da im nije dozvoljeno.

“Kako to zabranjujete, na osnovu kojeg akta? Mi ne dozvoljavamo kriminalcima da ulaze u našu zemlju, vidite da su sada počeli da se ubijaju po Beču”, rekao je Vučić, aludirajući na ubistvo Vlade Roganovića u Beču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana