Вучић: Састанка у Паризу сигурно неће бити

Срна
Вучић: Састанка у Паризу сигурно неће бити

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да са 99 одсто сигурности може да каже да састанка у Паризу неће бити, те да су шансе мање од један одсто да Албанци прихвате да се разговара о таксама и да састанка буде.

"Мислим да Албанци нису спремни да разговарају ни о чему важном, да су на посебан начин желели да пошаљу поруку Немцима и Французима да нису Европљани ти који треба да решавају косовски проблем", рекао је Вучић.

Он је навео да се Србија понашала конструктивно, озбиљно и да жели дијалог и конструктивно рјешење, али не жели да улази у разговоре у којима мора рећи унапријед да ће потписати независност, а да о таксама не може да се прича.

Предсједник Србије је нагласио да су то све ствари које показују да Приштина не жели дијалог и да жели да свим у потпуности управљају САД и нико више.

То, каже он, није реално, а Нијемци и Французи су поруку добро разумјели.

"Мислим да је њихова одлука да састанка неће бити. Париза ће бити само уколико Албанци буду рекли да ће се понашати озбиљно, а тога неће бити", нагласио је Вучић за ТВ "Пинк", додавши да ће француски предсједник Емануел Макрон за мање од мјесец дана доћи у Београд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана