Vučić: Platformom Priština odlučila da prekine dijalog

Srna
Vučić: Platformom Priština odlučila da prekine dijalog

Beograd - Platforma za dijalog, usvojena juče u Prištini, u suštini predstavlja odluku Prištine da prekine dijalog sa Beogradom, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podsekretaru za politička pitanja u američkom Stejt Departmentu Dejvidu Hejlu i najavio da će Beograd u kratkom roku donijeti mjere u odgovor na sve poteze Prištine, a odgovor će, istakao je, biti odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst.

Vučić je podsjetio da je odavno upozoravao šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini i njen tim da usvajanje ovakve platforme ne ostavlja prostor za kompromisno rješenje.

„Samim tim, platforma je protiv dijaloga, posebno uz tvrdoglavo odbijanje Prištine da ukine nerazumne i štetne takse na robu iz centralne Srbije”, naglasio je predsjednik.

Vučić je, prema saopštenju, trećem čovjeku u Stejt Departmentu rekao da će Srbija u relativno kratkom roku donijeti mjere kojima će reagovati na neispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, na uvođenje taksi i odluku Prištine o prekidu svakog dijaloga sa Beogradom.

Stav Srbije će biti odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst, najavio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana