Вучић: Платформом Приштина одлучила да прекине дијалог

Срна
Вучић: Платформом Приштина одлучила да прекине дијалог

Београд - Платформа за дијалог, усвојена јуче у Приштини, у суштини представља одлуку Приштине да прекине дијалог са Београдом, рекао је данас предсједник Србије Александар Вучић подсекретару за политичка питања у америчком Стејт Департменту Дејвиду Хејлу и најавио да ће Београд у кратком року донијети мјере у одговор на све потезе Приштине, а одговор ће, истакао је, бити одлучан, озбиљан, одговоран и чврст.

Вучић је подсјетио да је одавно упозоравао шефицу европске дипломатије Федерику Могерини и њен тим да усвајање овакве платформе не оставља простор за компромисно рјешење.

„Самим тим, платформа је против дијалога, посебно уз тврдоглаво одбијање Приштине да укине неразумне и штетне таксе на робу из централне Србије”, нагласио је предсједник.

Вучић је, према саопштењу, трећем човјеку у Стејт Департменту рекао да ће Србија у релативно кратком року донијети мјере којима ће реаговати на неиспуњавање обавеза из Бриселског споразума, на увођење такси и одлуку Приштине о прекиду сваког дијалога са Београдом.

Став Србије ће бити одлучан, озбиљан, одговоран и чврст, најавио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана