Vučić: Novinar Stefan Cvetković pronađen živ i zdrav

Srna
Vučić: Novinar Stefan Cvetković pronađen živ i zdrav

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je novinar Stefan Cvetković pronaćen živ i zdrav i da se trenutno naslazi u policiji na ispitivanjima.

On je na konferenciji za novinare rekao da je poslije 30 sati Cvetković pronađen na širem području Bele Crkve, gdje inače živi.


"Posle 30 sati teškog i napornog rada došli smo do ozbiljnih rezultata, najozbiljnije mogućih i želim da obavestim javnost da je Cvetković u našim rukama, pronađen živ i zdrav, da mu dlaka sa glave ne fali", istakao je Vučić.

On je naglasio i da srpske bezbjednosne snage mogu da se pohvale odlično obavljenim poslom.

"Hvala svima na ogromnom trudu u radu", naveo je Vučić u zajedničkom obraćanju novinarima sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem i direktom BIA Bratislavom Gašićem.

Prema njegovim rečima, Srbija država čiji bezbjednosni organi znaju svoj posao i to je ono što mnogima smeta.

"Srbija je demokratska zemlja, snažnih demokratskih institucija i bezbednosnih snaga", poručio je Vučić.

On je rekao da je po prijavi nestanka novinara formirana radna grupa koja je neprestalno radila na traženju novinara.

Prema njegovim rečima, tada su i on i Stefanović i Gašić bili izloženi najžešćim moguđim napadima i optužbama da su zločinci. "Nisu se libili da najteže moguće stvari izgovore", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ovo nije kraj i nastaviće se sa pritiscima na zemlju i spolja i iznutra.

"Šta se sve dogodilo /sa novinarom/ imaćete dovoljno vremena da čujete narednih nekoliko dana, ja ću vam u nekoliko rečenica reći da smo mi odmah posumnjali u onu verziju koja se pojavila u pojedinim medijima, tu je bilo i mnogo laži i lažnih vesti", rekao je Vučić.

On je ukazao da je "ostavljen sat koji je plastični, mnogo jeftiniji od sata koji je inače gospodin Cvetković nosio tri dana pre toga".

"Naši državni i bezbednosni organi i stručnjaci su odmah rekli da je mnogo toga namešteno, nikave borbe, nikakvih tragova kočenja, ničega nije bilo", naglasio je on.

Vučić je rekao da građani Srbije mogu mirno da spavaju, a da će policija nastaviti rad na slučaju.

On je ukazao i da je prije prijavljenog nestanka novinara, kao i tokom početka potrage bilo dosta lažnih vijesti, ocijenivši da su sve one bile uperene protiv nacionalnih interesa države.

Vučić je naveo primjer o navodno zatrovanoj vodi u Beogradu, u danu kada je u Kruševcu otvorena fabrika njemačkog investitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana