Вучић: Надам се да ће надлежни у Сарајеву пронаћи кривце

Срна
Вучић: Надам се да ће надлежни у Сарајеву пронаћи кривце

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изразио је наду да ће надлежни органи у БиХ пронаћи кривце за инцидент када је на згради Амбасаде Србије у Сарајеву залијепљен плакат на којем је нацртана мртвачка глава испод које пише "Четници костобацани".

"Није лепо када се то догоди, то је лоша ствар, али надам се да ће надлежни органи пронаћи у Сарајеву оне који су то починили", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Предсједник Србије поручио је да не треба увијек сваку прилику користити за додатно доливање уља на врату, већ покушати смирити ситуацију ако је то могуће.

"Иако разумем како се Срби осећају и како се осећа особље Амбасаде. Просто, то су ствари које се не раде, али верујем да ће надлежни органи у БиХ пронаћи кривце", рекао је Вучић.

На улазу у Амбасаду Србије у Сарајеву непозната лица залијепила су јуче плакат на коме је нацртана мртвачка глава испод које пише "Четници костобацани".

У организацији Бошњачког покрета, који предводи Сејфудин Токић, данас су испред зграде Амбасаде Србије у Сарајеву одржани получасовни мирни протести, а као разлог је наведено противљење заједничкој декларацији Србије и Републике Српске о очувању српског народа

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана