Vučić Hotiju: Da pitamo Orbana hoće li im dati Kečkemet

Vučić Hotiju: Da pitamo Orbana hoće li im dati Kečkemet 19.06.2018 15:25 | Tanjug

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da nema ni govora o razmjeni teritorija s Kosovom, o kojoj je govorio Hoti, koji je rekao da Kosovu pripada i Sandžak.

Podsjetimo, savjetnik predsjednika Kosova Redžep Hoti izjavio je juče da podjela Kosova nije na dnevnom redu, a da jeste onda bi Kosovo trebalo da uzme Sandžak i dio juga Srbije.

Na tu Hotijevu izjavu Vučić je reagovao ironičnim pitanjem - da li žele da im i Orban da Kečkemet.

“Jesu li razmišljali malo o Vojvodini, Beogradu, Šumadija se podrazumeva... Da pitamo Orbana da li će im dati Kečkemet... Šta da vam kažem na to, naravno da se šalim”, rekao je Vučić novinarima.

On je upozorio da kod dijela Albanaca postoji potreba za formiranjem tzv. “zelene transferzale”, a na njenom putu je sjever Kosova - između južne Mitrovice, Vučitrna, Srbice, i s druge strane Ribarića, Novog Pazara i centralnog dijela Srbije, Raške. “Zato im toliko smeta teritorija severnog Kosova”, rekao je Vučić.

Kaže da ne može uvijek to da komenatriše, jer bi neko mogao pogrešno da razumije. “I kada govorim o njihovoj 'gladi' za zauzimanjem severa Kosova uvek sam imao sve te argumente, i Gazivode i Valač, i za tu njihovu potrebu da održe tu liniju na kojoj su uvek insisitrali i koju sada više nijedan političar ne može da sakrije, pa čak iako se više ne radi o albanskom pitanju”, rekao je Vučić.

“To je ono što smo mi videli, što znamo i što osećamo. i to je nešto što se neće dogoditi”, zaključio je Vučić.

Na pitanje šta ako Albanci “upadnu” na sjever KiM, podsjeća da je on to pitanje javno postavio, ali da nije dobio odgovor. Svejedno, ističe predsjednik, njegov posao je da uradi sve da sačuvamo mir, da obezbedimo stabilnost i garantujemo sigurnost našem narodu na KiM.

Kako je rekao, najvećim dijelom smo to do sada uspijevali, uprkos brojnim organizovanim incidentima, “jer, kod njih nema slučajnih incidenata”. “To su priče za malu decu, oni to rade po komandi i uvek su radili po komandi, ali to i dalje nije dramatičnih razmera, nije ni malih i beznačajnih, ali nije ni dramatičnih”, rekao je Vučić. Dodao je da je to stoga što smo uspijevali da vodimo odgovornu i pametnu politiku.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica