Vučić: Gledajući HRT shvatio sam da smo mi krivi za sukob Hrvata i Bošnjaka

Tanjug
Vučić: Gledajući HRT shvatio sam da smo mi krivi za sukob Hrvata i Bošnjaka

Beograd - Naše je samo da njima ne činimo ono što oni nama čine, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je na taj način odgovorio na pitanje očekuje li pritiske iz Evrope u slučaju da neko u regionu želi nove sukobe, a nakon poruka koje su uslijedile poslije posljednjih presuda Tribunala u Hagu, te da li u toj situaciji Srbija ima sagovornika u vezi s ekonomskim napretkom.

EU je naš najveći ekonomski partner, odgovorio je Vučić na taj dio pitanja, a pritiske, kaže, ne očekuje. 

Ono što ga, međutim, čudi, jeste kako je moguće da taman "kad smo mislili da će neko da nas ostavi na miru tri dana, ustanovili smo da smo upravo mi krivi za sukob Hrvata i Bošnjaka u BiH". 

"Ako ste gledali HRT, a ja jesam, shvatio sam da za sve što se dešavalo između bosanskih muslimana i Hrvata krivci su Srbi. Nemam pojma kako smo do toga došli, nisam to shvatio, ali sam siguran da ćemo takve gluposti uvek da negiramo i da ćemo se boriti da zaštitimo dostojanstvo i ponos naših ljudi", naveo je Vučić, te poručio da je važno jedino da "ono što oni nama čine mi njime ne činimo". 

Srećan sam i ponosan na srpsku politiku, a oni neka probleme i greške traže u sebi, a ne kod drugih, poručio je. 

"Neki to ne mogu da prevaziđu, mi ćemo učiniti sve da očuvamo stabilnost i partnerstvo sa zemljama u regionu, ali nikome nećemo dozvoliti da ponižava Srbiju i građane na bilo koji način. Čuvaćemo mir i naše je da činimo sve da se osećamo sigurnije, jer ako je neko spreman da Srbe okrivi za sukob Bošnjaka i Hrvata, ko zna šta će sutra da mu padne na pamet", poručio je srpski predsjednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana